Έργα Τέχνης
Art Collection
08/02/2011
Ημερολόγια Συνδέσμου Μυοπαθών με Πίνακες της Αμαλίας Τσολάκη

O Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου έχει εκδώσει ημερολόγιο τοίχου με πίνακες της κυρίας Αμαλίας Τσολάκη και έχει τεθεί προς πώληση με τα έσοδα να διατίθενται για τις ανάγκες των μελών του Συνδέσμου μας.

Η κυρία Αμαλία ήταν μια γυναίκα γεμάτη ελπίδα και αγάπη για τη ζωή παρόλη την ταλαιπωρία που περνούσε με την κατάσταση της υγείας της. Η κύρια Αμαλία έπασχε από την ασθένεια ALS, ένα είδος μυοπάθειας εξελικτικής μορφής. Η ραγδαία εξέλιξη της ασθένειας την άφησε τετραπληγική. Το τροχοκάθισμα δεν την εμπόδιζε σε τίποτα. Ήταν μια δυναμική γυναίκα που έκανε τα πάντα…δούλευε, κρατούσε το σπίτι της με ότι έπρεπε να κάνει μια τέλεια οικοκυρά, φροντίζοντας άψογα την οικογένεια της. Το μεγάλο της μεράκι όμως ήταν η αγάπη της για τη ζωγραφική.

Οι τοίχοι στο σαλόνι και την τραπεζαρία του σπιτιού της είναι γεμάτοι από δικές της δημιουργίες. Το ταλέντο και η δύναμη της για δημιουργία απέδωσαν υπέροχους πίνακες με προσωπογραφίες και τοπία, στους οποίους αποτύπωσε εικόνες από τη ψυχή της. Η κυρία Αμαλία έδινε μαθήματα αγάπης και θάρρους σε όλους εμάς.

Φεύγοντας από τη ζωή τον προηγούμενο χειμώνα άφησε παρακαταθήκη στην οικογένεια της τους πίνακες αφού όπως μας έλεγε όλοι οι πίνακες είναι σαν τα παιδιά της και δεν ήθελε να πουλήσει κανέναν. Η οικογένεια της κυρίας Αμαλίας πρόσφερε στη διάθεση του Συνδέσμου Μυοπαθών τους πίνακες για τη δημιουργία ημερολογίου για τα έτη 2010 και 2011.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της κας. Αμαλίας για την παραχώρηση των έργων της και για την μεγάλη βοήθεια στην πώληση των ημερολογίων.

 

| Επικοινωνία | Δικαιώματα | Αποδέσμευση | © Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου | Design & development by Cytacom Solutions Ltd

Powered by: Cyta  | Follow Cyta  on Twitter